Un leac ieftin uitat intentionat

Clorura de magneziu : Un remediu miraculos

Rolul magneziului în organism
• Magneziul este implicat în producerea de energie și în menținerea echilibrelor metabolice, fiind cunoscut faptul că acesta participă în organism la peste 300 de reacții biochimice pe post de catalizator.
• Participă la sinteza proteinelor și a acizilor nucleici.
• Magneziul joacă un rol extrem de important în relaxarea musculară, fiind astfel un mineral esențial pentru sportivii de performanță. De asemenea, magneziul este implicat în prevenirea crampelor și a spasmelor musculare.
• La nivel celular, magneziul este responsabil pentru funcționarea corectă a pompelor de sodiu și potasiu, influențând astfel în mod pozitiv influxurile electrice din organism.
• Studii recente în domeniul cardiologiei au demonstrat că magneziul este un mineral extrem de important pentru menținerea sănătății mușchiului cardiac. 
• Pe lângă contribuția adusă funcției cardiace, magneziul joacă un rol important și în reducerea tensiunii arteriale, prin diminuarea constricției și a spasmului vascular. și nu în ultimul rând protejează vasele prin scăderea colesterolului din sânge, împiedicând formarea plăcilor de aterom.
• Este un mineral necesar pentru sinteză și secreția parathormonului (hormon implicat în homeostazia calciului și a fosforului cu menținerea în limite normale a raportului dintre aceștia).
• Magneziul este esențial pentru un sistem nervos sănătos și pentru reducerea impactului negativ al stresului zilnic asupra acestuia.
• Atenueaza simptomele supărătoare ale sindromului premenstrual.

Clorura de magneziu – MgCl2 sau sare Nigari. Avantajul acestui remediu este lipsa totală a efectelor adverse şi a oricărei toxicităţi. Doar persoanelor cu nefrită gravă, insuficientă renală sau cu hipertensiune ridicată li se recomandă să evite în uz intern Clorura de magneziu. Frecvenţa de utilizare are ca indicator efectul laxativ. Ca titlu indicativ, dr. Delbet recomandă următoarea modalitate:
– 1 doză de 50 ml din 3 în 3 ore (maxim 5 într-o zi) în caz de infecţie grava.
– 1 doză la 6 ore încă 2 zile
– După care 1 doză la 12 ore până la ameliorarea infecţiei.
Pentru copii între 6 luni şi 5 ani, se foloseşte Clorura de magneziu în uz intern, administrat cu pipeta.
– Pentru gravide: se bea 2 doze de 50 ml Clorura de magneziu zi de zi cu trei săptămâni înainte de naştere şi se continuă încă trei săptămâni după cu 1 doză pe zi.
-Abces, furuncul: un pahar dimineaţa şi seara timp de 3 săptămâni. Aplicare externă de asemenea de 2 ori pe zi
– Antrax: un pahar la 6 ore. In toate cazurile de infecţii exterioare, a se aplica comprese cu MgCl2.
– Acnee: Un pahar dimineaţa şi seara, plus aplicare externă.
– Bronşita, gripa, Anghina: de remarcat că numeroase boli infecţioase grave încep cu o anghina severă. De îndată ce apar simptomele, se iau 3 pahare pe zi, plus gargara. Pentru curăţirea nazală, MgCl2 trebuie diluată pe jumătate cu apă.
– Arsuri: 10 de clorura de magneziu diluat in apa distilata, se inmoie regulat pansamentul. Nu este necesara refacerea pansamentului la fiecare aplicare
– Astm: Clorura de magneziu de doua ori pe zi
– Răni diverse, tăieturi arsuri: curăţire imediată a rănii cu MgCl2 din abundenţă; Senzaţia de usturime puternica. Aplicare externa 3-4 ori pe zi. In caz de bandaj, a se uda bandajul cu MgCl2 fără a fi schimbat. Rezultate excepţionale! Uz intern: 1-2 pahare pe zi.
– Infecții cavitate bucala, afte: Clătire cu MgCl2 de 4-5 ori pe zi, păstrând soluția în gura cel puțin 5 minute de fiecare data. Uz intern: 1 pahar seara.
– Cancer: Utilizarea cu cantitati mici si foarte des, pana la limita tolerantei intestinale
– Operaţie: 2 pahare pe zi in săptămână precedenta operației și o săptămână după. + Vitamina C( acide ascorbic)
– Constipație: Este remediul ideal! 2-3 pahare în prima zi și apoi modulare în funcție de efectul laxativ.
– Crampe, cârcei, osteoporoza, decalcificare, rahitism: Carenta grava de magneziu. Priza regulata de 10-20ml de 2 ori pe zi.
– Stare de depresie, oboseala: s-a demonstrat în Franța că harta cu locaţiile unde au avut loc cele mai multe sinucideri corespunde perfect cu cea în care s-a constatat carente în magneziu. A se citi articolul Clorumagen. Bineînțeles, nu se obține o stare euforică de pe o zi pe alta. Dar este cert ca psihicul depinde foarte mult de aportul de oligoelemente necesare. Utilizare regulata de 2 ori pe zi?
– Eczeme: Tamponări locale cu MgCl2. A se doza gradual în funcţie de efect. Uz intern: 1 pahar pe zi seara.
– Expunerea la radioactivitate: clorura de magneziu este un chelator al radioactivităţii, foarte “yang” (care atrage yin); combate deodată radioactivitatea şi leucemia care o precede. In cazuri grave este indispensabil folosirea de vitamine C intravenos.
– Gastroenterite: în ciuda efectului laxativ, MgCl2 distruge microbul dizenteriei. A se folosi alături de argila verde.
– Bolile copilăriei: rujeola, scarlatina, rubeola, varicela. Imediat ce apar primele simptome, se iau doze de 25 ml (pentru 2-6 ani) si doze de 50 ml pentru +6 ani. Se ia din 6 în 6 ore până ce scade febra; apoi o doza pe zi până la dispariţia bolii.
– Otite: de la primele simptome de durere ale urechii se începe cu doza de 50 ml din 6 în 6 ore, prima zi. Picături în ureche cu Mgcl2 puţin încălzită de 3 ori pe zi.
– Tetanos: una din bolile tratate integral doar cu MgCl2, fără sechele. Magneziu ajută la oxigenarea corectă a sângelui, ceea ce împiedică proliferarea tetanosului.

Modul de tratament in boli acute.

Soluţia e : la 1 litru de apa 20 grame clorura de magneziu.Din aceasta soluție se folosește pentru
copii mai mari de 6 ani si pentru adulți: – 4 linguri, pline, la 6 ore. In cazurile grave 2 doze inițiale de 4 linguri la 2 ore de interval apoi 4 linguri la 6 ore.

https://vindecatorul.wordpress.com/2020/12/08/un-leac-ieftin-uitat-intentionat/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s